blagosostojba__small.jpg

МНОГУ КРАТОК ПРЕГЛЕД НА "БЛАГОСОСТОЈБАТА" НА ЖИВОТНИТЕ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА!

WARdarishte [26 Мај 2013]
www.facebook.com/PetitionForAnimalPoliceInMacedonia/videos/vb.112113918828669/580101782010989

ORGANIZIRANI TRUENJA OD...(?)
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.397302437261.171750.176149692261

Znachi povikot na Janko go realiziraat duri i od najvisokite instanci!!!
www.facebook.com/176149692261/photos/a.397302437261.171750.176149692261/301631607261

Protest Against Killing of Homeless Dogs in Skopje and Macedonia
http://www.youtube.com/watch?v=0u328_9WoGQ

Why Does My Heart Fill So . . . ''WARdarishte'' ! !:o((
http://www.youtube.com/watch?v=TG9L2ZhZWi4

NE UBIVAJ (ME!), VDOMI (ME!) --- DON'T KILL (ME!), ADOPT (ME!)
http://www.youtube.com/watch?v=vG4T5XZlWfM

DO YOU FEEL LUCKY !?
http://www.youtube.com/watch?v=GdGJyqf2l8A

ISTOWAR
http://www.youtube.com/watch?v=6yEtSJf4vo8

WARDARISHTE 666
http://www.facebook.com/album.php?aid=121506&id=176149692261

STOP DOGS EXTERMINATION IN MACEDONIA
http://www.facebook.com/SAVE.THE.DOGS.FROM.GENOCIDE?ref=ts

--------------------------------------------------
info+:
Macedonia: Mayor of Skopje – Dog Killer ! – Contact Him and the EU Animal Welfare Intergroup – Please Read On
http://serbiananimalsvoice.wordpress.com/2009/09/21/macedonia-mayor-of-skopje-dog-killer-contact-him-and-the-eu-animal-welfare-intergroup-please-read-on/
Macedonia: ** UPDATE ** – Vardariste Pound; 11/10/09 – SAV Formally Writes to EU Animal Welfare Intergroup Requesting Investigation Into Conditions At, and EU Funding of
Same.
http://serbiananimalsvoice.wordpress.com/2009/10/11/macedonia-update-vardariste-pound-111009-sav-formally-writes-to-eu-animal-welfare-intergroup-requesting-investigat
ion-into-conditions-at-and-eu-funding-of-same/
Macedonia: ** IMPORTANT ** New Campaign Launch: Save the Dogs at Vardariste Pound, Skopje.
http://serbiananimalsvoice.wordpress.com/2009/11/11/macedonia-important-new-campaign-launch-save-the-dogs-at-vardariste-pound-skopje/
Macedonia: March for the Pound Vardariste Dogs Organised by “Anima Mundi” – Please Give Your Support by Taking Action – Contact Details Below
https://balkansanimalsuffering.wordpress.com/2010/08/27/macedonia-march-for-the-pound-vardariste-dogs-organised-by-%E2%80%9Canima-mundi%E2%80%9D-%E2%80%93-please-give-your-support-by-taking-action-%E2%80%93-contact-details-below/
--------------------------------------------------

Комунална Хигиена
- www.facebook.com/media/set/?set=a.391418187261.167301.176149692261
Општина Кисела Вода
- www.facebook.com/media/set/?set=a.460334837261.249600.176149692261
Aleksandar Janevski - "Kinolsko Drustvo Skopje" - Skopje
No.1 (prv del)
http://www.youtube.com/watch?v=tS_U_LtsNSQ
No.2 (vtor del)
http://www.youtube.com/watch?v=MiValzV0YSI

ЈП Комунална Хигхиена - Скопје
МИЛЧО БИЉАНОВСКИ
Службено лице за посредување со информации и советник за управување со цврст и опасен отпад
pt.1/8 MTM-Urban Svet,03.03.2010
http://www.youtube.com/watch?v=vwZmadpIMpA
pt.2/8 MTM-Urban Svet,03.03.2010
http://www.youtube.com/watch?v=EQe9XiSWQbM
pt.3/8 MTM-Urban Svet,03.03.2010
http://www.youtube.com/watch?v=eoJQk1rTEmo
pt.4/8 MTM-Urban Svet,03.03.2010
http://www.youtube.com/watch?v=UU0NcQ92CI0
pt.5/8 MTM-Urban Svet,03.03.2010
http://www.youtube.com/watch?v=ZEbGcqlsp6c
pt.6/8 MTM-Urban Svet,03.03.2010
http://www.youtube.com/watch?v=H2LoKw5RlHM
pt.7/8 MTM-Urban Svet,03.03.2010
http://www.youtube.com/watch?v=zzVyCzpnyeg
pt.8/8 MTM-Urban Svet,03.03.2010
http://www.youtube.com/watch?v=w_6fLvBWymQ

STOP THIS MASSACRE OF STRAY DOGS IMMEDIATELY
www.facebook.com/176149692261/videos/342523850679

Отруените кучиња во Ѓорче Петров, ...
www.facebook.com/176149692261/videos/165445206809984
www.facebook.com/ObedinetiZaZastitaiGrizaZaBezdomniZivotni/videos/165425200145318

Искасапени кучиња пред Вардариште
www.facebook.com/176149692261/videos/164678516886653

УЖАСНИ СЕ УСЛОВИТЕ ВО СТАЦИОНАРОТ „ВАРДАРИШТЕ“
www.facebook.com/176149692261/videos/10152337110332262

" ВЕ МОЛИМЕ ВИДЕТЕ ГИ КУТРИЊАТА НА ПРИЛОГОТ- КОЈ МОЖЕ, НЕКА ОДИ И НЕКА ВАДИ, ЗОШТО СИТЕ МАЛИ ЌЕ ИЗУМРАТ! АПЕЛИРАМЕ ОДЕТЕ И СПАСЕТЕ ЖИВОТ.

СПОДЕЛЕТЕ! "
~> https://www.facebook.com/photo.php?v=10152336826502262

WARdarishte-ЗАПАЛЕНИ КУЧИЊА
www.facebook.com/media/set/?set=a.461418107261.250445.176149692261

STOP THIS MASSACRE OF STRAY DOGS IMMEDIATELY
www.facebook.com/176149692261/videos/342523850679

Glas za bezglasnite
www.facebook.com/176149692261/videos/1295773638412

PRO-TesT, 27.11.2009. Skopje, Makedonija
www.facebook.com/176149692261/videos/185315435679
PRO-TesT, 27.11.2009. Skopje, Makedonija
www.facebook.com/176149692261/videos/185321080679
PRO-TesT, 27.11.2009. Skopje, Makedonija
www.facebook.com/176149692261/videos/185324155679

PRO-TesT, 27.11.2009,Skopje, Makedonija.
www.facebook.com/media/set/?set=a.189701692261.125730.176149692261

ЧЕКОРИ ЗА ЖИВОТ / WALK FOR LIFE
www.facebook.com/media/set/?set=a.410209052261.182269.176149692261

ЧЕКОРИ ЗА ЖИВОТ - WALK FOR LIFE 20.06.2010, SKOPJE
https://youtu.be/Flfb9JDY5nE

В А Р Д А Р И Ш Т Е
www.facebook.com/media/set/?set=a.209212582434778.54495.171700409519329

RSPCA in Macedonia
www.facebook.com/media/set/?set=a.463150087261.251406.176149692261

STIP. :-(
www.facebook.com/media/set/?set=a.383064667261.159733.176149692261

МАКЕДОНИЈА, ПоЧоВЕЧНА-ЗА ЖИВОТНИТЕ
https://youtu.be/VqyxXO3xHSs
www.facebook.com/video/video.php?v=161624017192103

Прилеп, град ХЕРОЈ!
www.facebook.com/ObedinetiZaZastitaiGrizaZaBezdomniZivotni/videos/968198726527278

THE izJava...
https://youtu.be/b05wW72PtKg
https://www.youtube.com/watch?v=BLXI0dT9x8k
https://www.youtube.com/user/MightyClintEastwood/videos

" Иницијатива на граѓански здруженија за измени на Законот за заштита и благосостојба на животните "
- www.facebook.com/media/set/?set=a.135655976474463.13161.112113918828669

" Разгледајте, прочитајте, размислете, сугерирајте, надополнете. "
- www.facebook.com/media/set/?set=a.592487817457941.1073741825.112113918828669

WE NEVER HAD MAYOR LIKE THIS ONE
www.facebook.com/pages/WE-NEVER-HAD-MAYOR-LIKE-THIS-ONE/118231564859630
* - www.facebook.com/NeImVeruvajNaDPMNEjciteKogaDaroviTiDarat/photos/a.118589424868615.15265.118587831535441/127384827322408
www.facebook.com/118231564859630/photos/pb.118231564859630.-2207520000.1432317451./120617224621064

" При опустошувањето на зеленилото во Центар, не настрадаа само дрвјата, туку и птиците. Додека во светот посебно внимание се посветува на заштита на животната средина, се прават разни акции за зачувување на зелените површини, заштита на живиот свет, власта во Македонија и понатаму безмилосно уништува и убива. ~ www.facebook.com/CrueltyFreeWorld/photos/a.368625799891465.90520.368534609900584/449128178507893
http://a1on.mk/wordpress/archives/141777 "
www.facebook.com/O.K.Mladi/photos/pb.1413338265580722.-2207520000.1432315264./1581158765465337

" Хумани луѓе"
www.facebook.com/118231564859630/videos/757079210974859

РЕШАВАЊЕ..."ПРОБЛЕМИ" !!
www.facebook.com/118231564859630/videos/181716428512020

Иверица "Коцевска"...
www.facebook.com/383357675021962/photos/a.383446638346399.95302.383357675021962/835317149826010

"Makedonski Film" - [No FX at all!]
www.facebook.com/131464390207415/videos/3590035343485

Punish the perpetrators responsible for the torture and killing of animals in Vevcani Carnival 2015
www.facebook.com/GlobalPublicAlert/photos/o.363725540304160/854645177892315

За Наше Добро и Ваше Подобро
www.facebook.com/383357675021962/videos/389366611166520

Dragan.B.Kostic
https://www.facebook.com/PetitionForAnimalPoliceInMacedonia/photos/a.112142445492483.6308.112113918828669/781939925179395/?type=1

ПОРИГОРОЗНИ ЗАКОНИ ПРОТИВ ЗЛОСТАВУВАЊЕ ЖИВОТНИ
Stricter Laws Against Animal Abuse
www.facebook.com/media/set/?set=a.154039447949909.27003.131464390207415
www.facebook.com/131464390207415/photos/a.154039447949909.27003.131464390207415/152207101466477
Thanks to all signers, helpers and supporters...
www.facebook.com/131464390207415/videos/158085827545922
СОБРАНИ ПОТПИСИ:
https://picasaweb.google.com/100493571609464080071/onpdMG

TREAT EQUAL
www.facebook.com/131464390207415/videos/161431183878053

Кој незрел ум го креирал, спонзорирал и одобрил овој навредлив и дискрминирачки “рекламен” проект ?!
www.facebook.com/383357675021962/videos/193595837410266

Молк за судбината на срната
www.facebook.com/ObedinetiZaZastitaiGrizaZaBezdomniZivotni/videos/170219102999261
Државата, пред два месеци, со одземање на Петрана му се закани на старателот Трајче Димовски и му напиша казна од 1.500 евра за чување на диво животно, без дозвола.
www.facebook.com/SRNA.Sk.Mk/videos/181484835206021

ZOO-BITOLA, MACEDONIA
www.facebook.com/SRNA.Sk.Mk/videos/131143913573447

Are Hunters Psychopaths?
https://www.facebook.com/joci.jocik/posts/10206366447179955
www.facebook.com/GlobalPublicAlert/photos/o.363725540304160/642166989140136
www.facebook.com/O.K.Mladi/photos/pb.1413338265580722.-2207520000.1432315264./1587941444787069

Почитувани публикУме, се извинуваме ако дел од вашето мислење и поимање на работите и нештата не е опфатено во овој краток преглед во облик на видео запис на од под Јанковиот ни бисерен статус... Ова е мала архивација на бесконечната човекова празнотија, непродуховеност и отуѓеност од природата и вистинските хумани и духовни вредности, кои за жал, поголемиот дел од битијата коЈи ја газат македонската почва, не ја поседуваат. Сторија која како лакмус ја отсликува
моменталната(24/7) интелектуално-образовно, духовна (не)/до/развиеност и состојба, како на македонската колективна свест и совест, така и на поединецот во неа, сам по себе. sunglasses emoticon За памет! За Наше Добро и Ваше Уште Подобро...Денес, Утре, Задутре...Знаењето е моќ, знаењето е сила, а незнаењето не ве ослободува од одговорноста.
https://www.facebook.com/photo.php?v=389366611166520

За Животинското Царство (и луѓето во(н) него) - Проф. Д-р. Јовица Угриновски
http://youtu.be/oIGpXOtfr0g

" So Edna Nadezz, Za Troshka Ljubov, Za Malku Srek'a..."
www.facebook.com/ObedinetiZaZastitaiGrizaZaBezdomniZivotni/videos/139162149438290

До кога мислите оваа да го плаќате?

Доколку и понатаму продолжите, ќе станете соучесници во кривични и прекршочни дела. Впрочем, знаете дека незнаењето не ослободува од вина.

Дали некој знае, од оние кои бројат милионски буџет од локалната и државната благајна, колку е наменето за нега на напуштените кучиња и мачки? Како многу мртви тела на овие несреќни животни има во депонииите? Дали некој ги повикува кон одговорност: сторителите на масовните убиства на отфрлените ,измамените суштества кои се движат во градот во потрага по внимание на минувачите? Сите тие масовни убиства се водат лицемерно под изјавата "еутаназија" или уште полицемерно-тријажа.

Да не ги спомнуваме измисленте вдомувања кои се сервираат на јавноста. Дали некој ги повикува тие локални и државни службеници со нивните нелегални дејства или пропусти го овозможуваат овој криминал во животната средина и да грабежите на даночните обврзници, или само "ги оплакуваат несреќните кучиња и мачки – пребројувајќи на милиони, за нивната "заштита" со користење на глаголско време: презентација за пари, кога зборуваме за иднината се грижат за овие беспомошни, суштества кои имаат еднакво право на живот како и сите кои за нивната судбина на кој било начин одлучуваат? Провинциски шинтери кои ги водат директори на управи за ветеринарна сега се само великодушно преименувани и не се повеке шинтери туку ЗАСОЛНИШТА ИЛИ АЗИЛ, останаа се по старо и понатаму продолжува да се убива како и пред тоа, кога ние искрено ги нарекуваме со нивните вистински име ШИНТЕРИ.

Зошто никој не ги повикува на одговорност комуналните инспектори и ветеринарните – кои се предизвикуважи на на проблемот, бидејќи не преземаат ништо против неодговорните сопственици? Не постои проблемот на бездомните кучиња и мачки. Кој е намерно погрешно наречен "проблемот на бездомните кучиња и мачки," и така наметнат на граѓаните кои трајно треба да плаќаат за неработење и неефикасност . Кој е тој кој им овозможува на сопствениците да постојано ги исфрлаат нивните кучиња и мачки на улица?Кој не го спречува постојаното зголемување на бројот на напуштени кучиња и мачки? Кој им наметна на даношните обврзници да има плакаат на локалните колунални и републички ветеринарни инспектори за работа која не ја извршуваат? Нивната единствена работа тука е да го надгледува спроведувањето на Законот за ветеринарина, кој им наредува на казнување на неодговорните сопственици. Невозможно е да се изградат толку многу азили а колку има нерегистрирани, необележани, невакцинирани кучиња и мачки по улиците, не е возможно да се реши на овој начин прашањето за неодговорните сопственици. Тие можат секоја година повторно да ги исфрлат тие сите несакани животни на улиците, овие неодговорни сопственици тоа и го повторуваат, бидејќи неефикасните инспектори казнуваат, и со тоа се охрабруваат, едни со други, а народот плаќа. На оваа тема имаме напишано неколку пати дека властите не преземаат ништо, дури и се забавуваат на овие теми. Воопшто не не погоди примитивниот третман на живи суштества, дури и ако тоа е директно оштетување на локалните буџети. Ниту тогаш не ја согледуваат или не сакаат да ја признаат "еутаназија на свеста. Ако инспекторите, кои сите ние ги плаќаме, не почнат со казнување по законот, и не ги попречат неодговорните сопственици, не ни останува ништо друго постапување според законот.

Постојат:
Причини:

1. проблемот на неодговорни луѓе, сопствениците на кучиња и мачки - кои останеле неказнети за нивните нелегални активности, истото да им се повтори.
2. проблемот на локалните општински и национални ветеринарни инспектори, кои не ги извршуваат своите службени должности а се платени да го прават тоа.

Последици:

1. напуштени, нерегистрирани, невакцинирани, гладни, малтретирани, мачени, незадоволни кучиња и мачки - кои не сакаат да бидат на улица, гладни, напуштени, и имаат право на живот, бидејќи според закон се бара нивно згрижување.
2. повредени – од загризување, несреќени, ограбени од даночните обврзници и други граѓани кои имаат право на надомест на штета, бидејќи во оваа ситуација се доведени поради неуспех на локалните и националните власти, кои се платени да постапуваат според важечките закони.

За да исцезнат последиците мора да исцезнат и причините

Причините и последиците постојат затоа што постои:

1. голема група на профитери, кои се овие здобиваат со корист од тоа што го прават - ова е организираниот криминал во областа.
2. корумпираните поединци во институциите на системот, кои ги носат и применуваат нелегални подзаконски општи акти , користејќи ги како штит зад кои се прават нелегални активности во оваа област.
3. апатијата на граѓаните - како резултат на од егзистенцијалните проблеми во земјата во транзиција, чија ситуација е злоупотребена од профитерите со слогани: "Оваа го правиме за да ги заштитиме децата и постарите лица од каснувања и инфекции: се отстранат кучињата и мачките во интерес на народот, луѓето се нашите најважни и така натаму.

Наша Уставна и законски одговорност е да инсистираме на имплементација на сите применливи закони, што значи реализација на следниве:

Прекршочни и кривични санкции:

1.Локланите комунални и национални ветеринарни инспектори и нивните претпоставени да им се даде на знаење за сè, но за да се овозможи пропуст. Поради: неизвршување на службените должности, поседување на неевидентираните животните и дозволувајќи им на ветеринарите фалсификувано прикажување кои содржат факти за здравјето на животните, заради убивање на овие животни под лажното име"еутаназија", како и прикажување на фиктивни вдомувања.
2.неодговорните граѓаните, поради: запоставување, напуштање и поседување на необележани, нерегистрирани и невакцинирани животни.
3.несовесни ветеринари, бидејќи: убиството на здрави и излечиво болни животни преку фалсификување на факти за здравствената состојба на животните и несовесниот третман.
4.несовесните уредници на медиуми,: кои го оневозможуваат на совесните новинари да ја информираат јавноста за фактите во оваа област: ви овозможува гледање на животни безчувствителни и жедни за крв, извори на зараза, безчувствителните неважни случаи на човековите забава, ставајќи неоправдано во центарот на сите потреби само еден животински вид, од многуте животински чувствителни видови кои со право живеат на земјата, кој во исто време ја истакнувајќи ги супериорноста на еден животински вид над сите други ја потврдуваат личнате инфериорност, и со специфична тенденција и да поттикнат кривични прекршоци на правно активни субјекти.

Ви благодариме за вашето време и внимание.
- www.facebook.com/176149692261/photos/a.176154347261.121199.176149692261/409088452261

•••► Првпат објавено на 28 Април 2010: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=112618372111557
_____________________
*Некогашната петиција... потпишале само 3 499 од потребните 10 000
~ http://www.petitionbuzz.com/petitions/foranimalpolice

* Сликата е позајмена од:
www.facebook.com/ObedinetiZaZastitaiGrizaZaBezdomniZivotni/photos/a.168038883209937.44398.141977819149377/141996285814197

п.с.
Stop Killing Dogs in Skopje. Shut Down Vardariste!
http://www.thepetitionsite.com/966/392/511/stop-killing-dogs-in-skopje-shut-down-vardariste/
УШТЕ ЕДНА ОД НИЗАТА, ИНИЦИЈАТИВА ЗА ЗАТВАРАЊЕ НА КОНЦ. ЛОГОРОТ "ВАРДАРИШТЕ"
www.facebook.com/AnimaMundiMacedonia/photos/a.318361028220142.77103.166688476720732/919707948085444
СПОДЕЛУВАЊА И МИСЛЕЊА
https://www.facebook.com/shares/view?id=919707948085444Created: 27/07/2015
Visits: 2009
Online: 0